NORPAS RF

Norpas rf är en kulturförening på Kimitoön och har som kärnverksamhet att arrangera den mångkulturella och internationella Norpas festivalen. Föreningen upprätthåller också konstnärsresidensen och producerar konst för Dalsbruks olika miljöer. Bakom arrangemanget står en grupp av konstnärer och aktivister som motiveras av entusiasm och intuition.

Festival Norpas har sina rötter i den lilla gräns- och kuststaden Portobou som ligger i Katalonien. Norpas föregångare Surpas arrangerades där under åren 2008-2011. Norpas arrangerades för första gången året 2012.

Skapandet av festivalen har mycket gemensamt med en konstnärlig process. Intuitionen ger riktningen mot destinationen och man stannar stundvis för att kontrollera riktingen. Det här är frihet som bör bevaras. Kultur och konst förlorar sin substans och mening om den utvecklas till ett varumärke. 

Vi ställer en fråga som ett kriterium; är det norpasaktigt eller inte?  Men på ett lustigt sätt har vi ju alla våra egna uppfattningar om vad som kan upplevas som norpasaktigt eftersom det inte finns några tydliga regler. Man kan oftast avgöra först efter ett uppträdande om någonting är norpasaktigt eller inte. Varje föreställning hjälper oss att utveckla konceptet för framtiden. 

VÅR TEAM

Ville Laitinen är en miljöutbildare och företagare inom naturturism som
är huvudansvarig för föreningen och residens.
Matias Kauppi är en gitarrist och språköversättare som känner till det europeiska musiklivet. Han är ansvarig för musikprogrammet och gör konstnärliga riktlinjerna.
Ritva Kovalainen är en fotokonstnär,
Norpas rf:s ordförande
och är ansvarig för bildkonstprogrammet.
Ronja Tammenpää är en producent och fotograf-grafiker. Hon ansvarar för festivalproduktion, Trans Port -projektet och koordinerar lokala aktiviteter.
Tuomo Tammenpää är en konstnär och grafisk planerare som ansvarar för Norpas
grafiska utseende.
Kerttu Matinpuro är en dokumentärfilmare och journalist som koordinerar Norpas rf:s Rysslandssamarbete.
Salomon Marttila
Show More

Det är tack vare alla Norpas 

VOLONTÄRER

som festivalen finns.

 

Drygt hundra volontärer möjliggör den årliga festivalen! 

Årets volontäransökan öppnar i maj. 

Norpas rf

Masugnvägen 5
25900 Dalsbruk
FO-nummer: 2518908-1

Programförslag tas emot: ohjelma(at)festivalnorpas.fi

Tyvärr kan vi inte svara på alla meddelanden.

OHJELMAEHDOTUKSETohjelma@norpas.fi

Esitysehdotukset ovat tervetulleita, mutta valitettavasti emme pysty vastaamaan kaikkiin viesteihin.

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
  • YouTube
  • Twitter